Radio Disney blir Feel Good Hits

Grafik: Bauer Media.

Fredagen var det ettårsjubileum för Radio Disney, som startades som ett samarbete mellan The Walt Disney Company 13 januari 2022. Det var även den sista sändningsdagen.

I morgon lördag startas istället Feel Good Hits, som hämtar namnet från Radio Disneys positioneringsslogan. Stationen blir en renodlad musikstation utan programledare.

”Bauer Media och Disney har i samförstånd beslutat att avsluta Radio Disney. Feel Good Hits blir därmed en renodlad musikstation. Vi är mycket nöjda med de resultat vi har sett i Stockholm, där kanalen är tillgänglig via FM, mycket tack vare det passionerade, dedikerade teamet och programledarna. Alla i teamet har levererat över förväntningarna både vad gäller räckvidd, engagemang och varumärkeskännedom. Var femte person i Stockholm känner till stationen (spontan kännedom). I snitt har vi haft en lyssnarandel på 13 procent i Stockholm över året, med en stark tillväxt på kort tid” säger Bauer Medias VD Linda Palmgren.

”Vi har dock inte sett de resultat vi hoppats på digitalt, mest på grund av bristen på DAB-infrastruktur i Sverige, och det har alltid varit vår avsikt att driva en rikstäckande radiostation. Därför ser vi fram emot att fokusera våra satsningar tillsammans med vår långsiktiga partner Disney på annat sätt framöver” fortsätter Linda Palmgren.

”Det har varit ett fantastiskt projekt och jag tycker att teamet som jobbat med Radio Disney förtjänar en stor eloge. Vi ser ju också på resultaten i Stockholm att lyssnarna verkligen har uppskattat kanalen. Tyvärr har den inte hittat de digitala lyssnarna i den grad vi hade hoppats på och vi har därför beslutat att samarbeta med Bauer Media kring andra projekt istället” säger Hans van Rijn, som är VD för the Walt Disney Company Nordic & Baltic.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share