Lasse Roldkjær från Mix Megapol till DR

lasseroldkjaer

Lasse Roldkjær, som de senaste fem åren har haft ansvar för Mix Megapols morgonshow, blir ny redaktör för DR-s fyra heldigitala musikradiokanaler.

Att leda P5, P6 Beat, P7 Mix och P8 Jazz är ett drömjobb, säger Lasse Roldkjær.

”P5, P6 Beat, P7 Mix och P8 Jazz har utvecklat sig till ”äkta” radiokanaler, som bidrar till public service med något av det bästa musikutbud man kan höra i dansk radio i dag. Det är samtidigt de radiokanaler som jag själv har lyssnat mest på från Stockholm” säger Lasse Roldkjær i ett pressmeddelande från DR.

Lasse Roldkjær har tidigare varit programchef för danska radiostationer som Nova, The Voice, Radio City, Radio 2 och Sky Radio. På DR ersätter han Gustav Lützhoft, som vid årsskiftet blev radiochef.

”Lasse är en väldigt garvad radioman med näsa för bra innehåll och han har samtidigt stor erfarenhet av att tänka strategiskt när det gäller positionering av kanaler, ramar för innehåll, innehållsstrategier med mera. Han är på alla sätt en person som brinner för radio och det glädjer mig mycket att DR kan dra nytta av det” säger Gustav Lützhoft.

Särskilt P5, som riktar sig till en äldre målgrupp, har de senaste åren haft stor framgång i mätningarna och var den fjärde största stationen i Danmark under 2015 räknat i andel av lyssnartid. I den senaste mätningen (för vecka 10) står P5 för 8 procent av radiolyssnandet i landet, vilket är mer än både P1 (6,4 procent) och den största reklamradion Nova (5 procent).

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share