Kortare Eko-nyheter i P4 på morgonen

Från och med i morgon tisdag kortas Eko-sändningarna i P4 på morgonen.

Ekots morgonsändningar i P4 blir fem minuter långa. Tidigare har de varierat i längd – fem minuter 06.00, sju minuter 07.00 och 08.00 samt två minuter 09.00. En kort nyhetsuppdatering på en minut införs 25 minuter över helslag under morgonen. Dessutom flyttas Radiosporten, som tidigare legat efter Ekot, till efter de lokala nyhetssändningarna.

”För ett och halvt år sedan började vi titta på P4-publikens beteende på morgonen. En av de saker vi såg var att en tredjedel av lyssnarna på morgonen inte hörde en Eko-sändning eftersom de lyssnade när Ekot inte sänder. Vi vill erbjuda så många som möjligt någon form av riksnyhetsuppdatering” säger Michael Österlund, som är biträdande programdirektör med ansvar för innehållsproduktion.

”Det lokala är viktigt för oss och vi ville även minska tiden man var borta från det lokala. Sedan innebär den nya P4-beställningen, som visar vad som ska göras, att vi ska sprida materialet och inte ha så stora programsjok. Genom att flytta sporten till 38 minuter över, får man en timme som innehåller riks, lokalt och musik i en bättre blandning” fortsätter Michael Österlund.

Förändringarna har tagits fram av en grupp som har letts av Michael Österlund och Eko-chefen Olle Zachrisson med representanter för de lokala P4-kanalerna och publik- och omvärldsavdelningen.

Sveriges Radio går nu vidare med att se över nyhetsutbudet i P4 på eftermiddagen, som vid sidan av morgonen är den tid då P4 har flest lyssnare.

Share