Filippa Wallestam VD för MTG Sverige

filippawallestam

Filippa Wallestam blir 1 april ny VD för MTG Sverige, med ansvar för bland annat MTG-s radioverksamhet i Sverige.

2014 blev Filippa Wallestam strategiansvarig för MTG-s fri-TV- och radioverksamhet i Sverige, Norge och Danmark. Innan dess har hon arbetat som strategikonsult på Boston Consulting Group i London och New York samt på brittiska Daily Mail General Trust.

Filippa Wallestam kommer att rapportera till Anders Jensen, som är chef för Nordic Entertainment inom MTG och blir VD och koncernchef för Nordic Entertainment Group när MTG delas upp i två bolag.

”Jag är fantastiskt glad att Filippa nu tar över som MTG Sveriges nya VD och därmed blir vår framtida VD för Nordic Entertainment Group Sverige. Filippa har i rollen som operativ chef varit instrumentell i framgången för MTG i Norden där hon varit del av vår nordiska ledningsgrupp. Hon har en mycket hög strategisk förmåga och kan vår affär på sina fem fingrar. Filippa är därmed helt rätt person att fortsätta utveckla MTG Sverige när bolaget nu fortsätter sin resa inom nya Nordic Entertainment Group” säger Anders Jensen.

”Jag är enormt stolt och glad över min nya roll. MTG verkar på en av de allra mest konkurrensutsatta marknaderna och vi har återkommande bevisat vår förmåga att förändras där vi idag är ett fullt integrerat mediehus inom TV, digital kommunikation och innehållsproduktion. MTG-s förmåga att ständigt förnyas tillsammans med vår entreprenörsdrivna kultur gör att vi står väldigt bra rustade för att fortsätta växa och stärka vår position. Jag ser fram emot att ta bolaget in i framtiden som det nya mediebolaget Nordic Entertainment Group Sverige tillsammans med vårt fantastiska team” säger Filippa Wallestam i ett pressmeddelande från MTG.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share