Korrespondentturné inleds i Surahammar

motradiokorrespondenterna

För elfte gången får Sveriges Radios lyssnare chansen att möta SR-s utrikeskorrespondenter. På eftermiddagen 23 augusti finns alla på Södra Teatern i Stockholm och därefter följer en turné runt landet som inleds 28 augusti med ett besök i Surahammar i Västmanland.

Turnén ”Föstå världen – möt radiokorrespondenterna” är ett samarbete med Södra Teatern och Riksteatern. Den fortsätter efter Surahammar till Luleå (29 augusti), Umeå (30 augusti), Linköping (4 september), Vara (5 september), Nyköping (7 september), Växjö (11 september), Kalmar (12 september), Karlskrona (14 september), Sundsvall (14 september) och Göteborg (19 september) för att sedan avslutas i Lund (20 september).

”Sveriges Radio har under en följd år satsat på att bygga ut utrikesbevakningen. Idag har vi Nordens största utrikesredaktion med 23 korrespondenter. I en tid då journalistik och yttrandefrihet är under attack på flera håll runtom i världen är det viktigare än någonsin att journalister finns på plats och rapporterar om det som händer. För att förstå omvärlden krävs närvaro och kunskap” säger Ekots utrikeschef Ginna Lindberg i ett pressmeddelande.

”Det är därför riktigt roligt att igen kunna välkomna allmänheten att träffa alla våra duktiga korrespondenter på Södra Teatern 23 augusti och sedan många av dem under den följande Sverige-turnén. Vi hoppas att så många som möjligt tar chansen att träffa oss” fortsätter hon.

Under evenemanget på Södra Teatern i Stockholm deltar alla utrikeskorrespondenter, utrikesledningen inklusive utrikeschefen Ginna Lindberg. Dessutom spelas både Europapodden och USA-podden in under eftermiddagen.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share