Klart med ny SR-chef i Sörmland

pialillePia Lille blir ny kanalchef för SR Sörmland.

Pia Lille är idag personalchef på Ekot och sitter i Ekots ledningsgrupp. Pia Lille börjar på sitt nya uppdrag under hösten och efterträder då Kent Nilsson, som är ny kanalchef för P4 Västmanland.

”Det känns otroligt roligt att få möjligheten att arbeta med lokal journalistik i en tid när så mycket runtomkring oss förändras och att få lära känna en ny redaktion” säger Pia Lille i ett pressmeddelande.

Pia Lille har tidigare arbetat på Lokalradions Reportagebyrå, kom till Ekot 1993 och har bland annat varit gruppchef för Ekots studioreportrar, nyhetsproducent på Ekot och arbetsmarknadsreporter.

”Jag är glad att kunna rekrytera en kanalchef till Sveriges Radio Sörmland med gedigen publicistisk erfarenhet, stor erfarenhet av personalfrågor och ett stort engagemang att nu utveckla den lokala journalistiken ytterligare. Att vi dessutom hade ett antal väl kompetenta sökande till jobbet visar på att Sveriges Radio står högt i kurs i mediebranschen idag” säger Kjell Anderstedt, områdeschef för Mälardalen.

Foto: Sveriges Radio.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share