Helena Lopac ny programledare för Elektroniskt

elektronisktmalmo

Helena Lopac blir ny programledare för Elektroniskt i P2 efter Lisa Wall, som istället blir producent för Malmö-redaktionens sändningar.

Elektroniskt i P2 är ett fantastiskt program som rymmer allt som går under den breda parollen ”elektronisk musik”. Det nya, det experimentella, pionjärerna, det udda, det dansanta, det vackra, det fula, det smala och det breda – och de där ljuden som kittlar våra öron på ett alldeles speciellt sätt” säger Helena Lopac i ett pressmeddelande från P2.

Helena Lopac har varit reporter för Elektroniskt sedan programstarten 2013 och arbetade även med föregångaren Monitor. I drygt tio år har hon jobbat med radioproduktion och hörs till exempel i Kalejdoskop i P2. 2010 gjorde hon tillsammans med journalisten Petra Quiding en musikresa genom Europas minoritetsspråk som blev programserien Musihkka i både P2 och P1.

Elektroniskt sänds från Malmö fram till och med 20 mars, sedan tar Stockholms-redaktionen över fram till Sommaren. Redaktionen i Malmö består förutom av Helena Lopac och Lisa Wall också av Erik Mikael Karlsson, Sandra Mickelsson och Johanna Olofsson.

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share