Helena Huhta ny chef för Sveriges Radio Finska

Helena Huhta. Foto: Noora Holm/Sveriges Radio.

Helena Huhta blir ny kanalchef för Sveriges Radio Finska. Hon tillträder 1 oktober och ersätter Anne Sseruwagi som får en annan tjänst inom SR.

Helena Huhta har senast varit redaktionschef på Sveriges Radio Finska och har innan dess även varit producent för Nordegren och Epstein samt programchef.

”Det känns väldigt kul att bli kanalchef nu, när vi har så mycket spännande på gång. Sveriges Radio Finskas största utmaning är att bättre nå fram till en målgrupp som har förändrats över tid och under det gångna året har vi gjort ett jättearbete för att lära känna lyssnarnas behov. Jag ser fram emot att fortsätta leda Finskas utveckling och jobba tillsammans med alla engagerade och kreativa kollegor” säger Helena Huhta.

1 oktober tar Olov Carlsson, som är chef för område Norr, över ansvaret även för SR:s redaktioner för de nationella minoritetsspråken inklusive Sveriges Radio Finska.

”Det här känns jättebra. Helena har under de senaste åren varit en viktig motor för att, tillsammans med redaktionen, stärka vår digitala räckvidd och modernisera vårt utbud. Nu fortsätter vi det arbetet och skapar med den nya organisationen också förutsättningar för ett ännu starkare samarbete mellan SR:s redaktioner, till gagn för publiken” säger Olov Carlsson.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share