Hanna Stjärne leder långtidsutredning

Hanna StjŠrneSR-s förra programdirektör Hanna Stjärne får i uppdrag att leda en stor långtidsutredning på Sveriges Radio.

Utredningen ska användas för strategiska beslut på Sveriges Radio under de kommande tio åren, bland annat inför nästa tillståndsperiod. Den ska täcka in hela verksamheten och kommer bland annat att innehålla en analys av samhällsutvecklingen i stort när det gäller bland annat ekonomi, teknik, distribution och publikens värderingar och behov. Andra ämnen är förändringar på mediemarknaden, innehållsutveckling och publikens förväntningar på bland annat webben och mobilen.

”Det är så tydligt att Sveriges Radio måste ha ett längre tidsperspektiv för att kunna göra rätt, ta ansvar för verksamheten nu och hur den ska utvecklas och förändras” säger SR-s VD Mats Svegfors som tillsammans med vice VD-n Cilla Benkö har givit uppdrag till utredningen.

Hanna Stjärne var fram till i våras programdirektör på Sveriges Radio. Hon har även varit P1-chef, inrikeschef på Ekot och utrikeskorrespondent.

Fotograf: Johan Ljungström/SR.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share