Grävande journalisten Ola Sandstig till Kaliber

Ola Sandstig. Foto: privat.

Den grävande journalisten Ola Sandstig har rekryterats till redaktionen för Kaliber i P1. Han börjar i februari nästa år.

Ola Sandstig har gjort flera uppmärksammade granskningar de senaste åren. Bland annat har han rapporterat om de apatiska flyktingbarnen både i magasinet Filter och i en bok, vilket resulterade i att han mottog journalistpriset Guldspaden förra året.

Som frilans har Ola Sandstig gjort granskningar för tidningar, P4 Väst, Uppdrag granskning och Kaliber. Nu blir han en av de fasta reportrarna i Kalibers grävredaktion.

”Det var på Kaliber jag gjorde mina första grävjobb så det känns lite som att komma tillbaka till grävrötterna. Det kommer bli fantastiskt roligt att återigen sätta tänderna i det längre radioformatet och dessutom är det en utmaning” säger Ola Sandstig.

”Ola är en dokumenterat duktig och noggrann reporter som inte väjer för svåra och komplicerade ämnen och granskningar. Vi är mycket nöjda med att Ola nu blir en del av Kaliber” säger Annika H Eriksson, som är producent och redaktör på Kaliber.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share