Go Country hjälper svenska countryartister

Emma Svensson och Alexzandra Wickman. Foton: Go Country.

Radiokanalen Go Country startar projektet Go Country Sessions, som ska hjälpa svenska countryartister att spela in sin musik.

”Att countrymusik är superaktuellt har inte undgått någon men samtidigt känner vi att den svenska countryn behöver en liten knuff framåt. Go Country har därför valt att investera i svenska artister genom att gå in ekonomiskt och hjälpa till att producera nya countryhits” skriver stationen i ett pressmeddelande.

De första två låtarna från Go Country Sessions ges ut i mars och april och framförs av Emma Svensson och Alexzandra Wickman. Emma Svenssons låt produceras av Thyra som bland annat spelar i SVT:s Jills veranda. Alexzandra Wickmans låt är en cover och produceras av Amir Aly som har arbetat med artister som Jill Johnson, Sonja Aldén och Sanna Nielsen.

”Detta ska bli så spännande och roligt att få följa och vi tittar redan nu på fler artister som vi vill göra countryhits till. Emma och Alexzandra kommer att sjunga låtarna live på Go Country Live som kommer att gå av stapeln i juli 2024 i Stockholm och då också inför rekordpublik. Tid och datum får vi återkomma till” säger Go Countrys stationschef Joakim Richardson.

Go Country sänder på FM i Stockholm, på Viaplays DAB+-nät i de tre storstadsområdena plus Uppsala och Gävle samt via Viaplay-plattformen Ilikeradio.se.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share