Gabriel Byström chef för VD-enheten på Sveriges Radio

Gabriel Byström ska leda Sveriges Radios VD-enhet, som får ett större samordningsuppdrag. Foto: Micke Grönberg/SR.

Sveriges Radios VD-enhet får ett större uppdrag. Gabriel Byström blir ny chef för enheten och ersätter i januari Jan Petersson i företagsledningen.

VD-enheten ska i framtiden bland annat samordna omvärlds- och publikanalys, kontakter med myndigheter och samhälle, internationella kontakter, juridik, upphandling, språkvård och biståndsverksamheten MDO.

”Vi samlar ett antal strategiska funktioner i företaget tydligare under en och samma chef för att få till en ännu bättre utväxling av det utmärkta arbete som utförs mer uppdelat idag. Alla medlemmar i företagsledningen på Sveriges Radio ansvarar naturligtvis för strategierna inom det delegerade ansvar de har idag, men ska få stöd med analysunderlag från VD-enheten som också får ett samlat ansvar för ett antal företagsövergripande funktioner som alla finns när mig som VD” säger SR-s VD Cilla Benkö.

Ny chef för VD-enheten blir Gabriel Byström, som idag är strateg på avdelningen. Han arbetade på Göteborgs-Posten 1994-2015 som reporter och kulturchef. 2015 blev han kanalchef på P4 Skaraborg och 2017 fick han sitt nuvarande uppdrag.

”Sveriges Radio spelar och kommer att spela en utomordentligt väsentlig roll i ett medielandskap som befinner sig i en snabb förändring. Det ska bli oerhört spännande att få vara med och både leda och samordna en del av de processer som ligger till grund för långsiktiga beslut och bedömningar inom en lång rad områden som är helt avgörande för Sveriges Radio de kommande åren” säger Gabriel Byström.

Gabriel Byström ingår i företagsledningen från januari 2020. Där ersätter han Jan Petersson, som går i pension nästa år.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share