Fredrik Laurin redaktör för grävande journalistik

Fredrik Laurin ersätter i september Rolf Stengård som ansvarig för den undersökande journalistiken på Ekot och Sveriges Radio.

I uppdraget ingår att bistå bland annat P1-s Kaliber och Sveriges Radios reporternätverk, fungera som projektledare för Radioleaks och leda Ekots grävgrupp.

”Det är en svår uppgift att efterträda Rolf Stengård, men jag är säker på att Fredrik kommer att upprätthålla och utveckla Sveriges Radios grävande journalistik. Han är en inspirerande person med djupa kunskaper och ett stort internationellt nätverk” säger Ekots chef Anne Lagercrantz.

Fredrik Laurin finns idag på SVT-s Uppdrag granskning. Han har tidigare bland annat arbetat på Gefle Dagblad, TT, SVT-s Striptease, Resumé och TV4-s Kalla fakta. Han har fått Stora journalistpriset för årets avslöjande tre gånger och Publicistklubbens stora pris.

”Rolf Stengård och min nuvarande chef, Nils Hansson på Uppdrag granskning, har gjort ett väldigt viktigt jobb de senaste åren med att bygga grävstrukturen inom svensk journalistik. Jag hoppas kunna förvalta det arbetet” säger Fredrik Laurin.

Share