Fler lyssnar på podd och internetradio

svenskarnaochinternet2017

45 procent av internetanvändarna har någon gång lyssnat på en podd, visar rapporten Svenskarna och internet. Det är 12 procentenheter mer än i den rapport som släpptes för ett år sedan.

60 procent har lyssnat på radio via internet, vilket är 16 procentenheter mer än året innan. 67 procent har använt Spotify (+5) och 84 procent lyssnat på musik (+5). På daglig nivå är poddlyssnandet 6 procent (+2), mot 10 procent för radio (+1). 33 procent lyssnar på Spotify varje dag och 39 procent på musik.

Totalt lyssnar ungefär en tredjedel mer regelbundet på radio via internet: 10 procent dagligen, 14 procent någon gång i veckan och 11 procent någon gång i månaden. Motsvarande siffror för poddradio är 6 procent dagligen, 11 procent någon gång i veckan och 9 procent någon gång i månaden. I åldrarna upp till 25 år är poddlyssnandet vanligare än att lyssna på internetradio.

Svenskarna och internet genomförs av Internetstiftelsen i Sverige (IIS) och är den svenska delen av World Internet Project – ett internationellt forskningsprojekt som mäter internetanvändandet i ett trettiotal länder. Undersökningen bygger på drygt 3 000 intervjuer.

Mer:
Svenskarna och internet 2017

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share