Fjärilseffekten tema för Poddnästet-vinnare

Humortrion JLC har genomfört tävlingen Poddnästet tillsammans med Acast. Foto. Acast.

Acast har tillsammans med humortrion JLC från podden Mellan himmel och jord tagit initiativ till tävlingen Poddnästet. Målet är att få fram nya idéer och talanger till poddbranchen.

Den första Poddnästet-vinnaren heter Axel Hietanen Ingman och är en 26-årig socionom och hobbymusiker. Hans podcastidé handlar om fjärilseffekten, som innebär att små händelser kan få stora konsekvenser.

Acast har anlitat Clara Wallin, tidigare poddchef på Perfect Day Media, som producent för den ännu namnlösa podden som får premiär senare i år. Dessutom bidrar Acast med marknadsföring till ett värde av en kvarts miljon kronor.

Acast utlovar en ”ännu bredare satsning” för att hitta talanger under 2022.

”Vi är otroligt nöjda med utfallet av den här satsningen – vilken kreativitet folk besitter och vad mycket outforskad talang det finns där ute. Efter att ha sett så otroligt framgångsrika resultat kring årets upplaga har vi valt att rulla ut en ännu bredare satsning under 2022, där ännu fler kreatörer kommer få möjlighet att uppnå sin podcastdröm tillsammans med oss på Acast” säger Acasts innehållschef Frida Klevemark.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share