Finland: Ny VD för Bauer Media

samitenkanen

Sami Tenkanen blir ny chef för Bauer Media i Finland.

Sami Tenkanen har utsetts till ny VD för Bauer Media Oy i Finland.

Sami Tenkanen är en känd radiopersonlighet i Finland och kommer närmast från Nelonen Media, där han har varit radiochef. Han började på Nelonen 2007 som chef för den då nystartade stationen Radio Rock.

”Det är dags att ta mig an nya utmaningar. Givetvis känns det lite sentimentalt, men å andra sidan ser jag fram emot mina nya uppdrag. Bauer Media är ändå Finlands största kommersiella radiobolag. Det ska bli intressant att arbeta med nya radiovarumärken igen” säger Sami Tenkanen i ett pressmeddelande från Bauer Media.

Leena Puntila slutade 30 september som VD för Bauer Media, men fortsätter som konsult på deltid för bolaget. Hon blev redan 1990 chef för SBS, som förra året köptes upp av Bauer. Staffan Rosell, VD för Bauer i Sverige, fungerar just nu som tillförordnad VD för verksamheten i Finland. Sami Tenkanen kommer när han tillträder i februari att rapportera till Staffan Rosell, som även är VD för Bauer Media Sweden & Finland.

”Jag är stolt och glad över att vi har fått Sami Tenkanen i vårt lag. Jag kan inte tänka mig en bättre ledare än honom. Sami är en verklig radiopersonlighet och en gång en riktigt populär programledare” säger Staffan Rosell.

Bauer Media driver i Finland de nationella radiokanalerna Radio Nova, Kiss, Iskelmä och Radio City samt de lokala stationerna Radio Pooki i Brahestad, Radio Play i Tammerfors och Radio Jyväskylä i Jyväskylä. Totalt har Bauer tre miljoner lyssnare i veckan i Finland.

Share