Financial Times: MTG vill ta över SBS

MTG har fört diskussioner med Pro Sieben Sat 1 om att ta över de skandinaviska delarna av SBS, uppger Financial Times nu på morgonen.

Enligt Financial Times har samtal pågått sedan december med fler än tio interesserade investorer och företag. En första budgivning om SBS kommer att hållas i slutet av februari skriver tidningen vidare.

I Nederländerna har Telegraaf Media Groep och John De Mol redan sagt att de är intresserade av att ta över SBS-kanalerna i Nederländerna och Belgien. Telegraaf Media Groep äger bland annat radiostationerna Sky Radio, Veronica och Classic FM, medan John De Mol tidigare drev 10 Gold, Radio 538 och danska Radio 100.

Share

2 Comments

  1. Roy

    Ett enda överklagande så faller det, då media lagen i EU inte tillåter detta. I Norge äges dab sändarna av ett monopol av 3 ägare, NRK;SBS o MTG och lobbar för att lägga ner AM/FM för att själv kontrollera alla stationer och äga alla sändare. Skall man följa EU lagen skall det högst var 30% av nat. marknaden och 20% av lokala marknaden i ägande och stationer.