Filt inleder samarbete med Storytel

Martin Ezpeleta. Foto: Filt.

Produktionsbolaget Filt inleder ett samarbete med ljudboksbolaget Storytel. Det första resultatet är ljudboksdokumentären Saknad i Ljungby, som släpps exklusivt på Storytel med start idag. Ytterligare produktioner presenteras inom kort.

”Vi är enormt stolta över produktionen, där vi bryter ny mark inom dokumentärt ljudberättande. Storytel är en kunnig beställare som visar att de verkligen tror på och vill satsa på dokumentärt berättande av högsta kvalitet” säger Filts VD Anders Elfström.

Dokumentärserien berättar om hur 17-årige Mattias mystiskt försvinner och innehåller intervjuer med hans mamma och vänner, liksom med poliser som försöker lösa fallet. Bakom serien står journalisten Martin Ezpeleta och producent är Roger Dackegård, som även är en av Filts grundare.

”Martin Ezpeleta har en unik förmåga att göra tankeväckande kvalitetsjournalistik som både berör och skakar om. I Saknad i Ljungby tar han oss med tillbaka til ltiden och platsen för försvinnandet och låter oss följa varje steg i fallet under det första året” säger Annika Seward Jensen, som är publicistisk chef för Storytel Original.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share