Farah Abadi och Robert Aschberg gör Sommar i P1

Farah Abadi. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Idag presenterade Sommar i P1:s programchef Bibi Rödöö årets sommarpratare.

Säsongen inleds på midsommaradagen (25 juni) av TV-programledaren Per Lernström, som inledde sin karriär på Sveriges Radio för 20 år sedan och även har sänt på Mix Megapol.

Farah Abadi, som hörs i P4:s Karlavagnen och Ring så spelar vi, gjort P3:s Musikhjälpen fyra gånger och sänt på P3 Din Gata och flera P3-program, gör sitt Sommar-program 10 juli. Emanuel Karlsten har fått radiopriset Guldörat för årets rookie och gör numera bland annat Mediepodden. Han hörs i Sommar 18 juli. 8 augusti är det dags för Robert Aschberg – en av programledarna på talradioprojektet Radio 1 2011-2013.

Totalt är det 58 personer som får chansen att göra ett eget Sommar-program, däribland Bengt Einar ”Sotarn” Johansson från Vännäs som röstades fram som ”Lyssnarnas Sommarvärd”.

”Det är med stolthet jag nu presenterar årets Sommar-värdar. Årets 58 berättelser kommer att ta oss med in i händelsernas centrum, in till det nära, allmänmänskliga och ut i en värld i ständig förändring. Deras Sommar-prat kommer att bilda en väv som blir en del av vår gemensamma sommar” säger programchefen Bibi Rödöö.

Sommar i P1 sänds av P1 13.00 med repris på kvällen, men en poddversion publiceras redan 07.00.

En lista över alla årets Sommar i P1-avsnitt finns här.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share