Expressen lanserar ytterligare tre fotbollspoddar

Illustration: Expressen.

Förra våren startade Expressen den dagliga podden Expressen Fotboll. Nu bygger tidningen ut satsningen med ytterligare tre titlar med fotbollsinriktning.

”Intresset för fotboll verkar aldrig sluta växa och nu vill vi bjuda publiken på något alldeles extra” säger Expressens sportchef Linus Sunnervik.

”Vi har några av Sveriges absolut bästa fotbollsprofiler och nu vill vi ge dem ännu mer utrymme. Anel Avdic, Noa Bachner och Therese Strömberg är alla nominerade till Årets sportjournalist i Guldskölden, så att kunna ge publiken ännu mer av dem känns helt rätt” fortsätter Linus Sunnervik.

På torsdag startas veckopodden Malströmmen med Petter Landén och Noa Bachner, som ska ”gå på djupet i allt som händer i både svensk och internationell fotboll med ett personligt tilltal”. Utgivning blir det på torsdag 15.00 varje vecka under våren.

”Fotbollen utvecklas åt en miljon håll på samma gång och gör det med ljusets hastighet. Mycket handlar om ”Superligan”, VM i Saudiarabien, VAR-motstånd i Sverige, Messi i USA, Manchester Citys senaste fuskavtal och så vidare. I den här podden vill vi försöka knyta ihop händelser på och utanför planen med varandra och uppmärksamma hur dagens fotboll är lika komplex som komisk” säger Petter Landén.

Det första avsnittet av Då åker vi om Allsvenskans leds av Anel Avdic och Linus Petersson och har premiär 11 mars. Den kommer därefter att ges ut varje måndag.

”Det händer så sjukt mycket i den svenska fotbollen, så vi kände att det är dags att få ut alla nyheter i en och samma podd” säger Anel Avdic.

”Vi kommer så klart att berätta allt vi vet om spelare som är på väg att byta klubbar, men det kommer också att bli massa snack om allt vi får reda på arenorna när vi är ute och bevakar matcherna” fortsätter Anel Avdic.

Den tredje nya podden – C-divisionen med Therese Strömberg och Linus Petersson – ger dagliga rapporter under det svenska landslagets samlingar. Första avsnittet kommer 13 mars.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share