Europeiska radiolyssnare väljer Eurovision-favoriter

Micke Cederberg presenterar Eurovision Song Contest Top 50 i P4. Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio.

På initativ av den nederländska public service-radion NPO Radio 2 får europeiska radiolyssnare i 16 länder chansen att välja ut sina 50 favoritlåtar från EBU:s musiktävling Eurovision Song Contest.

Även svenska P4 deltar i omröstningen, som sker inför Eurovision Song Contest som avgörs i nederländska Rotterdam 22 maj. P4:s omröstning inleddes igår måndag och pågår fram till 14 maj.

”Vi hoppas på många röster från Sverige och även från övriga Europa också förstås. Så blir det spännande att se hur resultatet av röstningen skiljer sig mellan Sverige och resten av Europa” säger Anders Jernquist som producerar de två program som P4 gör om omröstningen.

Programledare för Eurovision Song Contest Top 50 blir i Sverige Micke Cederberg.

”Jag har alltid tyckt att det är kul med listor och rangordning. Jag minns första gången när jag som 7-åring såg Family Four tävla för Sverige i Eurovision 1972 även om jag höll på Storbritanniens The New Seekers” säger Micke Cederberg, som flera gånger varit Sveriges juryordförande i Eurovision Song Contest.

På lördag sänds det första av två program om Eurovision Song Contest Top 50 och 21 maj presenteras resultatet av den europeiska omröstningen. Bland gästerna finns Edward af Sillén, Christer Björkman, SR:s kommentator Carolina Norén, Melodifestivalens tävlingsproducent Karin Gunnarsson och Peter Sundberg som är programledare i Vaken med P3 och P4.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share