Erik Fichtelius leder UR

erikfichtelius_240x126jpgErik Fichtelius blir ny VD på Utbildningsradion. Det beslutade UR-s styrelse under måndagen.

Erik Fichtelius ersätter Christina Björk, som går i pension efter tio år som VD för UR. Fichtelius tillträder i iaugusti och har arbetat med public service i 40 år, varav 25 år på radion och 15 år på SVT. De senaste åren har han varit redaktionschef för SVT 24 Direkt.

”UR har en fantastisk möjlighet att vara ett intellektuellt alternativ i det svenska medielandskapet. UR vågar gå sin egen väg och satsar på fördjupning och kunskap. Vi ska, med stöd av de andra public service-bolagen, leda utvecklingen av Kunskapskanalen mot en TV-kanal som försvarar bildning och vetande, och som tar publiken på allvar” säger Erik Fichtelius i ett pressmeddelande.

UR-s styrelseordförande Christina Linderholm säger att ambitionen är att göra UR till en ledande kunskapskanal i radio, TV och på nätet.

”Vi är glada att UR genom Erik Fichtelius får en ny VD med en gedigen bakgrund och kännedom om public service. Vi ska nu arbeta vidare på att ytterligare stärka UR-s profil inom public service-familjen med att anta nya utmaningar i en ny medietid samt med ett starkt fokus på vårt uppdrag: utbildning, bildning och kompetensutveckling” säger Christina Linderholm.

Bild: UR.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share