Emelie Rosén fast medlem av Ekots grävgrupp

Emelie Rosen. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Emelie Rosen. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Emelie Rosén blir fast medlem av Ekots grävgrupp, där hon har vikarierat de senaste månaderna.

Sedan Emelie Rosén började på Ekot 2015 har hon gjort flera uppmärksammade granskningar. Hon nominerades nyligen till Guldspaden för granskningarna om SD-tjänstemannen Egor Putilov och utländska studenters höga studentavgifter.

”Emelie Rosén har under sin tid på Ekot visat sig vara en av Sveriges vassaste undersökande journalister och det är helt rätt att hon nu blir en fast medlem av Ekots grävgrupp” säger Ekots inrikeschef Tove Svenonius i ett pressmeddelande från Ekot.

”Det blir oerhört roligt att kunna fortsätta att utveckla Ekots granskande journalistik tillsammans med Emelie, som är en idérik, orädd och envis reporter som ständigt bryter ny mark, i både ämnes- och metodval” säger Lisa Helgesson, som är chef för undersökande journalistik på Ekot.

Emelie Rosén har innan hon kom till SR arbetat på Hudiksvalls Tidning och rapporterat för olika tidningar från bland annat Uganda, Rwanda och Iran.

”För mig känns det här fullkomligt fantastiskt och smått overkligt. Att få fortsätta att arbeta med några av Sveriges bästa grävreportrar och arbetsledare är ett oerhört privliegium” säger Emelie Rosén.

Ekots grävgrupp består förutom Emelie Rosén av Lisa Helgesson, Randi Mossige-Norheim, Daniel Velasco, Daniel Öhman och Victoria Gaunitz.

Share