Ella Petersson blir P2-chef efter Elle-Kari Höjeberg

Ella Petersson. Fotograf: Jean Baptiste Béranger.

Ella Petersson har utsetts till ny kanalansvarig för P2.

Ella Petersson har senast varit musikredaktör på SVT med utbuds- och projektansvar för klassisk musik och dessutom programledare för Kulturstudion och Kontrapunkt. Innan hon kom till SVT arbetade hon under ett decennium på SR och producerade där bland annat Kulturnyheter i P1 och ett eget operaprogram i P2.

”Jag håller radiomediet väldigt kärt och kan tacka P2 för både min musikaliska fostran och för en stor del av min tidigare arbetslivserfarenhet. Att nu få chansen att arbeta med ett musik- och språkutbud i så stora volymer på världens finaste institution är ett drömjobb. P2 är ju såväl arkivskatt som avantgarde och med hjärtat hela tiden på rätt ställe – det vill säga i musiklyssnarnas tjänst” säger Ella Petersson.

Ella Petersson börjar sitt nya uppdrag 1 juni och efterträder då Elle-Kari Höjeberg, som har lett P2 sedan 2005 och nu går i pension.

”P2 är den viktigaste plattformen för klassisk musik idag och navet för Sveriges Radios utbud på olika språk. I Ella får vi en trygg publicist med djup musikkunskap och många spännande idéer. Jag är övertygad om att hon tillsammans med alla duktiga medarbetare fortsätter utveckla P2 mot nya höjder” säger Cajsa Lindberg, som är biträdande programdirektör med ansvar för utbudet.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share