Ekot: Ingen höjning av TV-avgiften

Det blir ingen höjning av TV-avgiften nästa år, uppger Ekot. Detta trots att anslagen till Sveriges Radio, Sveriges Television och Utbildningsradion höjs med tre procent.

Att anslagen höjs med tre istället för två procent innebär enligt Ekot runt 65 miljoner extra för public service-företagen. För åren 2011-2014 blir det sedan en återgång till årliga höjningar på två procent. Socialdemokraten Leif Pagrotsky, som sitter i riksdagens kulturutskott, är positiv till förslaget.

”Jag tycker att det är bra att man har lyssnat kritiken och inte genomför det man gick till val på, att man inte skulle räkna upp pengarna till Sveriges Radio och Sveriges Television över huvud taget” säger han till Ekot.

Rose-Marie Frebran ville i sin public service-utredning ta bort kravet på att 55 procent av public service-programmen ska produceras utanför Stockholm. Ekot uppger att Folkpartiet har fått igenom att den regeln behålls. Däremot införs en ny regel som begränsar sponsringen i SVT till 20 evenemang per år.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share