Ekot hämtar chef från TV4

Anne Lagercrantz blir ny chef för Ekot på Sveriges Radio. Hon ersätter Staffan Sillén, som slutade som Ekochef i februari.

Sedan 2005 är Anne Lagercrantz chef och ansvarig utgivare för TV4-Nyheterna, som även gör nyheterna i SBS Radios kanaler. I sitt nya uppdrag får hon ansvar för Ekots samtliga nyhetssändningar, Ekonomiekot, P1 morgon, Studio ett, Godmorgon, världen!, Ekots lördagsintervju, Konflikt, Nyhetswebben och SR-s 17 korrespondenter.

”Självklart ska MBL-processen först ha sin gång. Men jag är smickrad att bli förordad till att leda och utveckla en av Sveriges viktigaste medieinstitutioner som har ett starkt förtroende hos lyssnarna. Jag ser fram emot att inspirera till en fördjupad publicistisk diskussion med Ekots kompetenta medarbetare” säger Anne Lagercrantz i ett pressmeddelande.

Anne Lagercrantz anställdes 1999 på TV4, där hon bland annat varit allmänreporter, politisk reporter, ekonomireporter, utrikeschef och planeringschef. För tre år sedan var hon med och startade TV4-s webbsända nyhetskanal Nyhetskanalen.se.

Sedan Staffan Sillén slutade i februari, har utrikeschefen Christina Gustafsson fungerat som tillförordnad chef för Ekot.

Foto: Patrick Sörquist.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share