Ekonomiekot hämtar chef från Fokus

andersbilling

Anders Billing blir efter sommaren ny chef för Ekonomiekot. Han kommer från tidskriften Fokus, där han har arbetat som ekonomidirektör och editionschef i sex år.

Som chef för Ekonomiekot får Anders Billing ansvar för tolv reportrar som jobbar med Ekonomiekots fyra dagliga sändningar, bidrar med rapportering i Ekots övriga sändningar samt med ekonomiinnehåll på de digitala och sociala plattformarna.

Anders Billing har tidigare i sin karriär varit redaktionschef på Affärsvärlden, biträdande redaktionschef på Veckans Affärer och reporter/redaktör på Dagens Industri. Han rankades nyligen som Sveriges nionde bästa ekonomijournalist.

”I Anders Billing får Ekonomiekot en rutinerad arbetsledare med djup kunskap om ekonomi och hur man gör engagerande journalistik i ämnet. Han har dessutom spännande idéer om hur vi kan utveckla vårt innehåll och utbud för att nå ut bättre på alla de plattformar Sveriges Radio jobbar emot” säger Ekots inrikeschef Tove Svenonius.

I rollen som chef för Ekonomiekot ingår att ansvara för ett särskilt förnyelseuppdrag när det gäller ekonomijournalistikens inriktning och utbud. Bland annat ska han se över och utveckla befintliga format och föreslå nya utryckssätt i FM och digitalt.

”Det är en fantastisk möjlighet att få jobba med Ekot, Sveriges skarpaste nyhetsredaktion och som samtidigt är ett av landets största ekonomimedier” säger Anders Billing.

Anders Billing ersätter Sören Granath, som går över till en ny tjänst som bostadsreporter med ett särskilt kommenterande uppdrag.

Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio.

Share