DN och Perfect Day gör sportpodd

Amanda Schulman och Emma Lukins. Foto: Perfect Day Media.

Dagens Nyheter och Perfect Day Media startar ett poddsamarbete. Varje fredag till och med midsommar släpps sportpodden Spotlight serie – Vinnarskallarna, där sportstjärnor berättar om några av de största svenska idrottsögonblicken för DN:s sportreporter Emma Lukins. Producent är Måns Mosesson.

”Vi har alla suttit vid TV-apparaterna och sett idrottshistoria skapas. Nu får vi guidas genom bragderna från andra sidan, från psykena hos dem som kämpade, gav allt och vann” säger Amanda Schulman, tidigare kreativ chef på Perfect Media och initativtagare och exekutiv producent till Spotlight Serie – Vinnarskallarna.

Första avsnittet, som släpps idag, handlar om när Anja Pärson kraschade i OS i Vancouver.

”Att stanna upp vid en enskild prestation på det här sättet ger en unik inblick i de folkkära idrottarnas kraktär. Vid segrar och medaljer ser det ofta lätt ut – men när jag har gläntat på dörren bakom kulisserna har det blivit tydligt vilken otrolig övertygelse och vilja det krävs för att nå dit. Det är en del av berättelsen som sällan får plats i den snabba nyhetsrapporteringen” säger Emma Lukins.

”Vi älskar att utveckla nya podcastformat och ta tillvara på idéer. Ibland gör sig ett format allra bäst hos en exklusiv publicist. Vinnarskallarna är ett sådant format och Dagens Nyheter, med Måns Mosesson i spetsen, har varit den givna samarbetspartner från start för den här fantastiska poddserien” säger Karolina Sandberg, som är co-head och head of sales & operations på Perfect Day.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share