Daniel Harding fortsätter leda Sveriges Radios Symfoniorkester

Daniel Harding. Fotograf: Julian Hargreaves.

Daniel Harding förlänger sitt uppdrag som chefsdirigent och konstnärlig ledare för Sveriges Radios Symfoniorkester fram till år 2025.

”2022 blir mitt 15-årsjubileum som chefsdirigent för Sveriges Radios Symfoniorkester. När jag kom till Stockholm i januari 2007 kunde vi inte veta hur framtiden skulle utveckla sig för oss, som musiker, som människor, som individer och som grupp. Att jag ännu är här innebär en stor tillfredsställelse och inspiration i mitt musikaliska liv och det känns fortfarande som en smekmånad med dessa enastående musiker” skriver Daniel Harding i ett brev om det nya kontraktet.

”Det är en stor glädje för oss att behålla Daniel Harding som chefsdirigent och konstnärlig ledare för Sveriges Radios Symfoniorkester fram till 2025. Han är en av de hett efterfrågade dirigenterna som kontinuerligt arbetar med världens främsta orkestrar – samtidigt säger han att Berwaldhallen och Sveriges Radio är hans musikaliska hem. Daniel Harding har en unik musikalitet och ett starkt, naturligt ledarskap som hänför och inspirerar både musiker och publik.” säger Staffan Becker konserthuschef i Berwaldhallen.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share