Charlotta Friborg blir rikschef på SR

Charlotta Friborg. Foto: SVT.

Sveriges Radio har rekryterat SVT:s Charlotta Friborg till posten som chef för den nya Riksdivisionen. Hon tillträder 1 maj och fram till dess är Lotta Kjellin tillförordnad rikschef.

Charlotta Friborg är sedan 2017 programchef och ansvarig utgivare för SVT:s Riksnyheterna, där nyhetsprogram som Rapport, Aktuellt och Morgonstudion ingår liksom hela det digitala nyhetsutbudet. Innan dess har hon bland annat varit publisher för Upsala Nya Tidning och tidningschef för Östgöta Correspondenten.

”Det känns fantastiskt att få välkomna Charlotta Friborg till Sveriges Radio och som chef för Riks. Hennes gedigna erfarenhet både som publicist och som ledare kommer att vara oerhört värdefullt i det fortsatta arbetet med att utveckla den nya riksorganisationen” säger Sofia Wadensjö Karén, programdirektör på SR.

”Det ska bli enormt roligt att komma till Sveriges Radio som befinner sig på en väldigt spännande resa. Inom riksproduktionen finns så många stora älskade programtitlar – och där finns också väldigt mycket framgångsrikt digitalt innehåll. Bredden och djupet i denna nya roll är fascinerande, samtidigt är jag förstås ödmjuk inför att det är ett stort uppdrag” säger Charlotta Friborg.

I division Riks ligger all riksproduktion inom P1, P2, P3 och P4 med program som Sommar i P1, P1 Kultur, P4 Extra och Morgonpasset i P3, den klassiska musiken i P2 och Berwaldhallen med Sveriges Radios symfoniorkester och Radiokören samt poddar som P3 Dokumentär och P1 Dokumentär.

Från 1 april delas programverksamheten inom Sveriges Radio i tre divisioner: Ekot, Lokalt och Riks.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share