Cellist blir P2-artist

Vartannat år väljer P2 ut unga tonsättare och musiker för ett tvåårigt samarbete. Igår gick utnämningarna till cellisten Hanna Dahlkvist och tonsättarna Ida Lundén och Andrea Tarrodi – alla från Stockholm.

”Vår förhoppning är att vi genom samarbetet kan ge de här begåvade musikerna och tonsättarna stöd, utveckling och nya sammanhang i deras hittills framgångsrika karriärer. För P2-s del är det väldigt värdefullt då vi får chansen att genom de utvalda spegla bredden och tyngden i svenskt musikliv, och äran att presentera dem i både konsertsammanhang och radioprogram” säger Hans Häggström, som är tillförordnad redaktionchef för SR Musik.

Cellisten Hanna Dahlkvist, som är född 1986, är en av fyra medlemmar i Dahlkvistkvartetten. Dessutom har hon gjort konserter med Sveriges Radios symfoniorkester. Tonsättaren Andrea Tarrodi (1981) har fått sin musik framförd i flera länder och sysslar mest med vokal- och orkestermusik, medan kollegan och musikern Ida Lundén (1971) är inriktad främst på kammarmusik och elektronisk musik – bland annat i grupperna Syntjuntan och Konatus.

Foto: Model House Stockholm.

Share