Avgörande om SBS nästa vecka

Enligt den nederländska affärsdagstidningen Het Financieele Dagblad kommer framtiden för SBS-bolagen i Norden, inklusive SBS Radio, att avgöras nästa vecka.

För verksamheterna i Nederländerna och Belgien avslutas budgivningen redan nu på fredag, uppges det också. Den finländska mediekoncernen Sanoma meddelade i fredags att de tillsammans med ”lokala partners” har lämnat ett bud på Benelux-delen av SBS. Sanoma är en av Nederländernas största medieägare med ett hundratal vecko- och månadstidningar och webbsajter.

Den 11 mars aviserade även Telegraaf Media Groep att de är intresserade av TV-kanalerna i Nederländerna och Belgien. TMG äger den marknadsledande dagstidningen De Telegraaf och Sky Radio Group, som driver de nederländska radiokanalerna Sky Radio, Radio Veronica och Classic FM.

I december gav Pro Sieben Sat 1 i uppdrag åt JP Morgan att utreda en försäljning av SBS-kanalerna i Norden och Benelux.

SBS Radio äger i Sverige nätverken Mix Megapol och Rockklassiker samt Stockholms-stationerna The Voice, Vinyl 107 och Radio 107,5. SBS är även en stor radioägare i Norge (Radio Norge, Radio 1 Hits och The Voice), Finland (The Voice, Iskelmä och en rad lokala stationer) och Danmark (Nova FM, Pop FM och The Voice).

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share