Caroline Pouron blir P3-chef

Caroline Pouron.
Fotograf: Mattias Ahlm.

Caroline Pouron blir 1 mars kanalansvarig för P3. Hon tillsattes förra året som tillförordnad P3-chef, efter att Cajsa Lindberg blivit utbudsdirektör på SR. Innan dess var Caroline Pouron innehållsstrateg på P3.

”Caroline har en gedigen radio- och P3-erfarenhet. Hon har jobbat med såväl Morgonpasset som P3 Dokumentär. Och så ligger hon bakom framgångsrika poddformat som till exempel Creepypodden, P3 Dystopia och P3 Musikdokumentär. Hon är nyfiken, smart och driven och har en profil som är exakt det P3 behöver just nu” säger Cajsa Lindberg, som alltså nu är utbudsdirektör.

”Det är förstås jätteroligt att få ta mig an denna nya roll. Vi har en stark relation till vår publik. P3 har idag de största poddarna, de mest engagerande nyheterna och de roligaste programledarna. Det är en utmaning att behålla den positionen när alltfler slåss om våra lyssnares uppmärksamhet” säger Caroline Pouron.

Caroline Pouron började på SR som undersökande reporter på programmet Front i P3. Därefter har hon varit producent på Morgonpasset och har utvecklat format och poddar som PP3, varit exekutiv producent på P3 Dokumentär och chef på P3 Stockholm. Hon har även jobbat med P1 Dokumentär och Tendens.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share