Bonnier News släpper premiumpoddar på Spotify

Cecilia Anderberg och Ellen Hammarskiöld. Foto: Olle Sporrong/Expressen.

Bonnier News börjar integrera sina premiumpoddar på Spotify. Först ut i samarbetet är Expressen, som idag släpper Expressen Dok: Hamburgerkungen för sina prenumeranter på Spotify.

”Lyssnarna som kopplar ihop Spotify med ett Expressen Premium-konto får direkt tillgång till de exklusiva poddarna på Spotify. Poddarna finns även tillgängliga i Expressens app och sajt” säger Kristina Arvidsson, som är tillförordnad läsarintäktschef på Expressen.

”Vi är oerhört glada över att Bonnier News nu börjar använda sig av Spotify Open Access och att Expressen Dok blir en av de första poddarna hos oss. Att ge användare möjligheten att ta del av berättelser direkt från samhället ligger oss varmt om hjärtat, och att både Spotifys och Expressens lyssnare nu kan göra detta direkt på Spotify gynnar alla” säger Spotifys nordiska poddchef Karin Bäckmark.

Under rubriken Expressen Dok har tidningen tidigare nått framgång med dokumentärerna Mordet på Einár – det sista vittnet och Skandalen i paradiset. Den första premiumpodden från Expressen – Systemet om trav och V75 – lanserades i höstas och finns också med i det nya Spotify-samarbetet.

Den senaste Expressen Dok-dokumentären handlar om miljardären Curt Bergfors, som grundade hamburgerkedjan Max.

”Curt Bergfors byggde ett snabbmatsimperium som utmandade giganter som McDonald’s och gjorde honom till en av Sveriges rikaste personer” säger reportern Ellen Hammarskiöld som tillsammans med Cecilia Anderberg har gjort dokumentären, i vilken bland annat Curt Bergfors två söner medverkar.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share