Bo Albertsson tillförordnad kommunikationsdirektör

boalbertsson

Bo Albertsson är från idag tillförordnad kommunikationsdirektör på Sveriges Radio. Han ersätter Helen Hellströmer, som lämnade Sveriges Radio i april för att istället bli VD för fackförbundet DIK.

”Vi är glada över att Bo med kort varsel kan gå in som tillförordnad kommunikationsdirektör under den tid det tar för oss att rekrytera en permanent lösning. Bo har en allsidig bakgrund från de flesta olika kommunikations- och marknadsföringsområden som Sveriges Radio arbetar inom och blir ett bra stöd till alla de kompetenta medarbetare som avdelningen har. Vi har ett antal viktiga kommunikativa insatser som pågår och där det behövs en stark och bra chef som i vardagen kan hjälpa till med att se till att processerna går i mål” säger Sveriges Radios VD Cilla Benkö i ett pressmeddelande.

Bo Albertsson tillförordnas under sex månader men kommer inte att ingå i företagsledningen. Han är idag senior rådgivare och konsult i det globala kommunikationsnätverket UP There Everywhere. Tidigare har han arbetat på ledande positioner inom management, kommunikationsrådgivning och marknadsföring både i Sverige (Ford, Vattenfall, Gullers Grupp, Cohn & Wohlfe) och internationellt (Ericsson, Imagination, Hill & Knowlton Strategies). Under perioder har han bott och arbetat i bland annat Österrike och USA.

”Det ska bli spännande att få möjlighet att arbeta med Sveriges Radio som är ett starkt varumärke. Jag ser fram emot att få fortsätta det arbete som är påbörjat och säkra processerna. Det finns en stark kompetens och mycket erfarenhet på kommunikationsavdelningen” säger Bo Albertsson.

Kommunikationsavdelningen på Sveriges Radio har ett 40-tal anställda.

Sveriges Radios rekrytering av en ny kommunikationsdirektör görs tillsammans med Alumni.

Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share