Björn Heurlin teknikdirektör på SR

Björn Heurlin börjar på Sveriges Radio senare i år.
Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Björn Heurlin börjar på Sveriges Radio senare i år. Foto: Mattias Ahlm/SR.

Björn Heurlin har utsetts till ny teknikdirektör på Sveriges Radio. Han tillträder senare i år och ersätter då Lars Söderdahl som har varit tillförordnad teknikdirektör sedan i januari.

Björn Heurlin kommer senast från Innofactor där han också ingick i företagsledningen. Han har arbetat med IT i 20 år och funnits i mediebranschen under tio år. Han har även varit konsultchef på 24 Solutions.

”Det känns jättebra att börja på Sveriges Radio och att vara tillbaka i mediebranschen. Det ska bli spännande att få vara delaktig i att utveckla Sveriges Radios IT- och teknikfunktioner i en föränderlig medie- och teknikvärld. Det är ett stort ansvar. Nu ser jag fram emot att få träffa alla nya kollegor och medarbetare” säger Björn Heurlin i ett pressmeddelande från Sveriges Radio.

”Vi är glada att kunna välkomna Björn Heurlin till Sveriges Radio som ny teknikdirektör. Hans gedigna IT-erfarenheter och många år i branschen, på olika poster inom Dagens Nyheter, Bonnier News och Expressen, ger honom en profil som verkligen matchar vår behovsbild” säger SR-s VD Cilla Benkö.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share