BBC lanserar premiumabonnemang för poddar i Sverige

Foto: BBC Studios.

BBC Studios erbjuder från idag ett premiumabonnemang med reklamfria poddar i 166 länder – däribland Sverige.

BBC Podcasts Premium distribueras via Apple Podcasts och kostar 30 kronor i månaden eller 399 kronor per år. Abonnenterna får exklusiva serier och tidig tillgång till nya poddavsnitt. I tjänsten ingår även att poddarna är helt reklamfria. Sedan 2018 är BBC:s poddar annars reklamfinansierade utanför Storbritannien. BBC har sedan samma år ett globalt avtal med Acast om reklamförsäljning, ett avtal som förnyades 2021.

För två år sedan lanserades BBC Podcasts Premium i USA och Kanada. Tjänsten kom till Nya Zeeland i mars i år och till Australien i maj.

I samband med lanseringen av BBC Podcasts Premium startar BBC även en ny daglig nyhetspodd. The Global Story är ett samarbete mellan BBC Studios och BBC World Service med Katya Adler som programledare. Varje avsnitt ägnas åt ett specifikt ämne.

”Ljud är centralt för BBC:s arv och vi har sysslat med det i över ett sekel” säger Louise la Grange, som är chef för ljuddistribution på BBC Studios.

”Med ett brett, innovativt ljudinnehåll med allt från dagliga nyheter och sportanalyser till populärkultur och fiktion är vi otroligt glada att kunna utöka vårt samarbete med Apple för att nå fler internationella lyssnare. Genom BBC Podcasts Premium erbjuder vi lyssnare i hela världen denna sömlösa och förstklassiga lyssningsupplevelse med vår allra bästa ljudjournalistik och berättande” fortsätter Louise la Grange.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share