BBC-chefen Tony Hall slutar i sommar

Tony Hall. Foto: BBC.

BBC-s generaldirektör Tony Hall meddelade idag att han lämnar BBC i sommar. Han har varit chef för det brittiska public service-bolaget i sju år.

”Om jag följde mitt hjärta hade jag aldrig velat sluta. Men jag tycker det är viktigt som chef att organisationen kommer först. BBC har ett elvaårigt sändningstillstånd och vår verksamhet är säkrad fram till 2027. Men vi har en avstämningsprocess våren 2022. Det bästa för BBC är att samma person leder bolaget genom båda stadierna” skriver Tony Hall i ett epostmeddelande till BBC-medarbetarna på måndagmorgonen.

BBC-s styrelseordförande David Clementi inleder de närmaste veckorna en rekryteringsprocess för att hitta nästa generaldirektör för BBC.

”Tony Hall har varit en inspirerande och kreativ chef, både i Storbritannien och internationellt. BBC kan vara glada för att ha haft honom som generaldirektör under de senaste sju åren. Tony har lett BBC med integritet och en passion för våra värden, något som är uppenbart för alla som träffar honom. Hans reformarbete har omformat BBC inför framtiden. Han lämnar BBC med vår tacksamhet och vi önskar honom all lycka” säger David Clementi i ett pressmeddelande från BBC.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share