Bauer lanserar Radioplay Premium i Danmark

Bauer Media startar prenumerationstjänst i Danmark.

Bauer Media börjar även i Danmark att sälja prenumerationer på radiokanaler.

Från och med november kan man lyssna på Bauers danska radiostationer utan reklam. Tjänsten Radioplay Premium kommer att kosta 29 kronor i månaden. Stationerna det gäller är Nova, Radio Soft, The Voice, Radio 100, Pop FM och My Rock.

Prenumeranterna får dessutom tillgång till ett antal extrakanaler som är anpassade till olika stämningar och genrer, inklusive fem kanaler med julmusik. Totalt ger det ett utbud på 30 radiokanaler.

Tidigare i år lanserades en liknande premiumprodukt för ett antal brittiska Bauer-kanaler. Det har visat sig att 85 procent av de som anmälde sig under gratisperioden fortsatte som betalande prenumeranter.

”Med lanseringen av Radioplay Premium är vi glada att kunna erbjuda vår premiumprodukt för alla våra populära radiostationer i Danmark. Vi tror att större delen av våra lyssnare kommer att fortsätta att välja gratisversionen av våra kanaler, men med tanke på framgången i Storbritannien tidigare i år och den analys vi har gjort i Danmark tror vi att den nya produkten kommer att vara attraktiv för en del av de mest passionerade radiolyssnarna” säger Tobias Nielsen, som är ”director of premium projects” på danska Bauer Media.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share