Annsofi Eriksson blir chef för SR:s teknikenhet

Annsofi Eriksson. Fotograf: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

I början av nästa år blir Annsofi Eriksson ny CIO (chief information officer) och chef för teknikenheten på Sveriges Radio.

”SR är ett innovativt och teknikintensivt företag och det ska bli spännande att tillsammans med alla kollgor driva den tekniska utvecklingen vidare mot moderna, flexibla lösningar som stödjer företagets amibitiösa digitaliseringsstrategi. Det känns roligt och ansvarsfullt att få ingå i en organisation som har det samhällsbärande uppraget att leverera radio för hela Sverige, och att tillsammans med teknikenheten säkerställa produktionen” säger Annsofi Eriksson.

Annsofi Eriksson har senast varit CIO för Sergel Group och har under 30 år varit chef inom teknik på stora bolag som Alfa Laval, Tieto, Aditro, Telia och Länsförsäkringar. Hon är utbildad på KTH i Stockholm och har dessutom gått ledarutbildningar på Ruter Dam, SNS och Board Company.

Annsofi Eriksson ersätter Björn Heurlin, som lämnade SR i augusti förra året. Fram till hon tillträder är Petter Stenberg tillförordnad chef för teknikenheten.

”Det känns väldigt bra att Annsofi snart blir en del av vår företagsledning. Hennes långa och breda erfarenhet gör henne till en perfekt kandidat att ta sig an det både roliga och utmanande uppdraget som chef för teknikenheten hos oss. Sveriges Radio är världsledande på teknik inom vår sektor och det är en viktig del av vårt framtida arbete i en allt mer digital omvärld. Jag är övertygad om att Annsofi är rätt ledare att ta det arbetet vidare” säger SR:s VD Cilla Benkö.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share