Bauer köper Absolute Radio

Bauer Media UK köper Absolute Radio från Times of India för 22 miljoner brittiska pund.

Times of India köpte Virgin Radio 2008 för 53 miljoner pund och bytte namn på stationen till Absolute Radio. Absolute har det enda rikstäckande analoga tillståndet för popmusikradio med mellanvågssändare, tillgång till DAB-nätet och en FM-frekvens i London. Absolute har enligt den senaste lyssnarmätningen 1,69 miljoner lyssnare i veckan och en marknadsandel på 1,2 procent.

”Vi ser fram emot att arbeta med det prisvinnande teamet på Absolute Radio och har stor respekt för vad de har åstadkommit” säger Bauer Media-chefen Paul Keenan i ett pressmeddelande.

Bauer Media är det näst största kommersiella radiobolaget i Storbritannien och äger de nationella nätverken Magic och Kiss, lokala och regionala stationer samt de digitala kanalerna Heat, Kerrang!, Q, Smash Hits Radio och Planet Rock.

Absolute Radio lanserades som Virgin Radio för 20 år sedan. Vid sidan av huvudkanalen driver Absolute även digitala kanaler för olika årtionden – från Absolute Radio 60’s till Absolute Radio 00’s – och Absolute Classic Rock.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share