Bauer får ny internationell radiochef

Vivian Mohr. Foto: Bauer Media.

Vivian Mohr blir ny chef för Bauer Medias internationella radioverksamhet i nio europeiska länder. Han ersätter Richard Dawkins, som för två veckor sedan meddelade att han lämnar Bauer efter oenighet med högsta chefen Yvonne Bauer om den framtida inriktningen.

Vivian Mohr kom till Bauer i februari förra året och är idag finanschef och operativ chef för Bauer Medias jämförelsesajter.

Som ”president” för Bauer Media Audio får han i uppdrag att ”leda omvandlingen av ljudverksamheten genom att bygga världens bästa och mest effektiva traditionella radiobolag och samtidigt bygga en hållbar framtid” enligt ett pressmeddelande från Bauer Media.

”Vivian har på sistone visat sina förmågor när det gäller strategiutveckling och under sammanslagningen med Netrisk Group i branschen för jämförelsesajter. När han nu blir chef för Bauer Media Audio återvänder han på sätt och vis till sina rötter i mediestrategi och resultatstyrning. Han ledde sammanslagningen av två stora radionätverk i Schweiz, integrationen av regionala radiostationer och även köpet av landets största privata TV-bolag” säer Yvonne Bauer, som är ägare till och högsta chef för Bauer Media.

”Jag är väldigt stolt över att Yvonne vill ha mig i den här rollen. Bauer Media Audio har en otrolig potential – både i den traditionella verksamheten och den digitala. Det blir en inspirerande utmaning att formulera och implementera en mångnationell och framtidsinriktad strategi tillsammans med våra talangfulla ljudteam” säger Vivian Mohr i en kommentar.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share