Barn på flykt från krig årets tema för Musikhjälpen

Kristina Henschen. Foto: Radiohjälpen.

Årets tema för Musikhjälpen blir ”För en tryggare barndom på flykt från krig”. Bidragen ska gå bland annat gå till att ordna tillfälliga skolor och barnvänliga platser i flyktingläger.

41 miljoner barn uppskattas vara på flykt undan krig och konflikter och många har aldrig upplevt något annat än flyktingläger.

”Barn berövas sin barndom när de tvingas fly” konstaterar Kristina Henschen, generalsekreterare för Radiohjälpen, som fördelar pengar från Musikhjälpen till att förbättra livet för barn och unga på flykt.

”Det kan handla om att ge fler möjligheter att gå i skolan, till exempel genom tillfälliga skolor. Pengar kan också gå till att skapa barnvänliga platser i flyktingläger där barn kan få psykosocialt stöd eller bara leka en stund. Eller till att hjälpa barn att hitta sina anhöriga. Att tappa bort sin familj under en flykt är bland det värsta som kan hända ett barn” fortsätter Kristina Henschen.

Musikhjälpen sänds 12-18 december från Kungstorget i Göteborg och är ett samarbete mellan Sveriges Radio, SVT och Musikhjälpen.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share