Bandit i europeiskt coronasamarbete

Bollnäs-Martin och Richie Puzz under uppspelningen av You’ll Never Walk Alone. Foto: Bandit Rock.

I morse 08.45 spelade minst 183 europeiska radiostationer You’ll Never Walk Alone av Gerry & The Pacemakers. En av deltagarna var NENT-s Bandit Rock.

Iniativet kommer från programledaren Sander Hoogendoorn på nederländska 3FM (motsvarigheten till P3). På det här sättet vill han visa solidaritet i coronakrisen.

”När vi fick höra talas om idén, tyckte vi att det var självklart att hänga på” säger Bandits programchef Anders Mannio.

”Även om Gerry & The Pacemakers ligger långt ifrån Bandits format så var det inga problem att spela upp den samtidigt som de övriga europeiska stationerna. Vi har under veckan som gått peppat de som jobbar hårt för alla oss under denna kritiska period – via sociala medier och i etern. Det här låg helt i linje med det och vi tyckte att iniativet var briljant” fortsätter Anders Mannio.

Från Sverige deltog även Cityradion i Karlskoga. Störst var stödet i Nederländerna där 46 stationer anslöt sig. Brittiska BBC Radio 1, 2 och 6 fanns med, liksom de nationella public service-kanalerna i Danmark, Belgien, Spanien, Schweiz och Österrike, de svenskspråkiga Yle-kanalerna Vega och X3M i Finland och en rad tyska stationer.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share