Åtgärdspaket på NENT, men inga uppsägningar

NENT Group ”vidtar ytterligare åtgärder för att motverka effekterna av coronaviruset” skriver koncernen i ett pressmeddelande. 700 miljoner kronor ska sparas.

NENT har ”ingen intention” att säga upp fast anställd personal. Däremot kommer kostnader att dras ned för frilansare och konsulter. Nyanställningar kommer bara att ske för ”absolut nödvändiga funktioner”.

Koncernen kommer även att minska kostnader för program och produktion, ställa in utvecklingsprojekt som inte är nödvändiga och berör kärnverksamheten samt sänka kostnaderna för försäljning och marknadsföring. Alla incitamentsprogram för chefer ställs in för 2020. Andra besparingar som görs gäller icke-nödvändiga resor och representation.

Förra veckan varnade NENT för att bolaget kanske inte kommer att kunna nå de uppsatta målen för 2020, på grund av sjunkande reklamintäkter och inställda sportevenemang.

I pressmeddelandet meddelar NENT också att fusionen mellan Viasat och Canal Digital ska genomföras, men att försäljningen av NENT Studios produktionsbolag pausas.

Det finns inga coronasmittade i personalen på NENT, skriver bolaget vidare.

”Våra huvudsakliga prioriteringar är våra medarbetares välbefinnande och att vi fortsätter att leverera det största möjliga värder till våra kunder. Åtgärderna som vi nu tar handlar om att säkra den långsiktiga hälsan och potentialen i vad som driver vår verksamhet – våra medarbetare, vårt innehåll och vår teknik. Antalet tittare och lyssnare samt streamingnivåerna på våra underhållningstjänster är mycket uppmuntrande då människor spenderar mer och mer tid med våra tjänster” säger NENT-s VD och koncernchef Anders Jensen.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share