Azra Osmancevic blir VD för Third Ear Studio

Azra Osmancevic. Foto: Third Ear Studio.

Poddbolaget Third Ear Studio har rekryterat Azra Osmancevic till posten som VD och koncernchef. Det bekräftas i ett pressmeddelande från Third Ear. Azra Osmancevic har senast varit chef för Viaplay Studios och ersätter Carl Fridsjö.

”Jag är otroligt glad för möjligheten att ansluta till ett så starkt kreativt team och ser fram emot att tillsammans med medarbetarna vidareutveckla Third Ear in i nästa fas utifrån den unika positionering som Carl och teamet har etablerat. Jag sätter stort värde i high end-berättande som går hand i hand med affärs- och samhällsnytta, och tycker att Third Ear med önskvärd tydlighet har lyckats särskilja sig från övriga spelare på podcastmarknaden genom sin dedikering till högkvalitativt och dramaturgiskt berättande samt lojala lyssnarskara” säger Azra Osmancevic.

Carl Fridsjö sitter kvar i styrelsen för Third Ear och blir VD för Podspace, som bryts ut ur Third Ear-koncernen.

”Azra kommer in med stark kompetens, driv och erfarenheter närmast skräddarsydda för rollen, så det ska bli väldigt kul att få arbeta tillsammans genom styrelsearbetet och för mig att fortsätta följa framfarten. Third Ear är fortfarande i sin linda” säger Carl Fridsjö.

Under året kommer Third Ear att rekrytera en extern styrelseordförande, enligt den nuvarande ordföranden Edward Lindqvist, som är investeringsansvarig på Co_Made Sthlm.

”Vi är glada att Third Ear Studio och Podspace nu blir tydligare i sina respektiva inriktningar. Genom denna strukturaffär fortsätter vi vara en del av Podspace tillväxt och framtida resa samtidigt som vi fortsätter vårt engagemang som delägare i den kvalitetsstarka produktionsgruppen, Third Ear Studio, som vi varit delaktiga i att bygga upp. Vi välkomnar Azra Osmancevic som ny VD på Third Ear Studio att ta bolaget in i nästa fas i sin fortsatta utveckling” säger Edward Lindqvist.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share