Åtta nya ledamöter föreslås till Viaplays styrelse

Viaplay Groups huvudkontor i Stockholm. Foto: Viaplay Group.

Inför årsstämman i Viaplay Group 14 maj föreslår valberedningen att hela styrelsen utom styrelseordföranden Simon Duffy byts ut. Åtta nya ledamöter ersätter enligt förslaget Anders Borg, Andrew House, Kristina Schauman och Natalie Tydeman som alla har avböjt omval.

”Valberedningens förslag återspeglar förändringarna i Viaplay Group under det senaste året. Den nya styrelsen föreslås bestå av obereoende experter samt ledande befattningshavare för de största aktieägarna, där alla är mycket erfarna och kommer att bidra med ytterligare kunskap om boalgets bransch och kärnmarknader. Alla har de meriter och den tid som krävs för att engagera sig i utvecklingen av verksamheten och styrelseprocesser. Den nya styrelsen kombinerar olika och kompletterande perspektiv som alla kommer att bidra till den strategiska riktningen och effektiva styrningen av Viaplay Group i samtliga ägares och intressenters intresse” skriver valberedningens ordförande Grégoire Castaing i ett pressmeddelande.

De nya huvudägarna Canal Plus Group och PPF Group får två styrelseledamöter var. Canal Plus representeras av koncernchefen Maxime Saada och den internationella VD:n Jacque du Puy, medan PPF representeras av Diider Stoessel och Annica Witschard. Dessutom tillkommer Katarina Bonde, Anna Bäck, Erik Forsberg och Andrea Gisle Joosen.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share