Acast utökar med tio nya och gamla poddar

Illustration: Acast.

Acast utökar med ytterligare tio kommersiella poddar med bland annat humor, populärkultur och dokumentära berättelser.

”Vi ser en växande trend där allt fler lyssnare väljer nischade podcasts för att få kunskap eller underhållning, oavsett om det handlar om sport, relationer eller true crime. Därför är vi glada att kunna introducera tio nya podcasts som möter den växande efterfrågan på specialiserat innehåll från våra lyssnare och samtidigt erbjuda en stor variation av ämnen. Med dessa nyheter fortsätter vi att berika vår portfölj och erbjuda det mest varierande och relevanta utbudet för såväl lyssnare och annonsörer” säger Gabriella Ljungstedt som är development director network Nordics på Acast.

Säker stil med Ebba Klebeg von Sydow och Emilia de Poret har det senaste decenniet skaffat sig en publik bland modeentusiaster och har över 200 000 lyssnare per månad. Nu flyttas Säker stil och ytterligare fyra poddar till Acast. De nya podden Säker stil academy, som består av temaavsnitt, ingår, liksom poddarna In Bed with Emilia och Sällskapet med Cecilia Blankens, Ebba Kleberg von Sydow och Johanna Swanberg.

”Vi har världens bästa lyssnare som har varit med oss i tio år. Säker stils community är unik! Nu tar vi nästa steg med lanseringen av Säker stil academy. Vi tror det finns en längtan efter att fördjupa och lära mer inom mode och stil. Vi är otroligt stolta och glada att göra den här resan med Acast som nu tar över samtliga av våra poddprojekt” säger Emilia De Poret och Ebba Kleberg von Sydow i ett pressmeddelande från Acast.

Fotbollspodden Tutto Svenskan, med 500 000 lyssnare i månaden, har också flyttat till Acast och startar nu en ny säsong lagom till starten av Allsvenskan. Podden görs av poddhuset K26 Media, som även gör Rule Britannia, Tutto Live Weekend, Tutto Femme och Hockey Tutto hos Acast.

Måndagsvibe med Lojsan Wallin och Hanna Friberg är en av Sveriges största kommersiella poddar. Nu lanseras Lojsan och Buster, i vilken Lojsan Wallin och hennes pojkvän Buster Reuterswärd diskuterar sin relation och gästas av relationscoacher och psykologer.

”Det känns tryggt att vara tillbaka hos Acast och få dela med oss av vår historia och relation med både gamla och nya lysnare. Genom att utforska dessa ämnen tillsammans med Buster och experter har vi fördjupat oss i hur man bygger och bevarar ett förhållande. Vi ser fram emot att fortsätta lära oss mer på denna resa och hoppas att våra samtal kan inspirera och beröra våra lyssnare på olika sätt” säger Lojsan Wallin.

Ny på Acast är också Vägen mot skilsmässan som under sin första månad hade 75 000 lyssningar. Podden är en förlängning av Youtube-serien med samma namn av Michaela Byggmark Delér och Jens Byggmark och handlar om bland annat ”olikheter i barnuppfostran och hur man skapar ett lyckligt liv tillsammans”.

Ytterligare fem poddar har förvärvats av Acast. I Brottshistoria berättar Mohamed El Abed och Emmy Atterving om historiska brott medan Ladd handlar om drogernas väg ”från kokainfabriken i Colombia till Sveriges gator”. Racevecka med Mattias Persson och Samuel Berg är inriktad på motorsport med extra fokus på svenska stjärnor och talanger. Henrik Ståhls Vandra med Henrik beskrivs som en ”vandringsupplevelse med 3D-ljud” från olika platser. Slutligen gör Nils Bergman från Rättegångspodden den internationella produktionen Nordic Crimes.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share