Aftonbladet gör SBS Radios nyheter

SBS Radio byter nyhetsleverantör från TV4 till Aftonbladet. Från 2 maj är det Aftonbladets nyheter som kommer att höras i Mix Megapol, Rockklassiker, The Voice, Vinyl 107 och Radio 107.5.

TV4 har levererat nyheter till SBS Radio sedan 2007, men uppdraget går nu alltså över till Aftonbladet. Aftonbladet har lång erfarenhet av radionyheter och har under många år samarbetat med MTG Radio.

”Det är bra att Aftonbladets nyheter åter kommer att höras i etern efter ett par års uppehåll. Våra nyheter med tydliga vinklar och folkligt tilltal lämpar sig väl i den här radiomiljön. Det här är ett perfekt samarbete för båda parter. Vi ökar vår räckvidd och radiokanalerna kan erbjuda nyhetssändningar med kvalitet” säger Aftonbladets redaktionschef Marica Finnsiö (bilden).

”Vi är väldigt nöjda med att inleda ett samarbete med Aftonbladet. Vi kommer att kunna utnyttja varandras kanaler för att ytterligare förstärka våra produkter och kampanjer” säger SBS Radios VD Staffan Rosell.

Förutom rena nyheter inom inrikes, utrikes, nöje, sport, ekonomi och väder ingår även kommentarer från Aftonbladet-profiler i nyhetssändningarna.

”Syftet med våra nyheter är att snabbt ge våra lyssnare det senaste från Sverige och resten av världen och då är Aftonbladet en mycket bra samarbetspartner” säger SBS Radios nyhetschef Henrik Funke.

Share