Acast kontrakterar åtta poddar

Fotomontage: Acast.

Acast tar över tre poddar från andra plattformar och startar samtidigt fem nya titlar. De åtta lanseringarna kan enligt Acast öka antalet lyssningar per månad med två miljoner.

De poddar som framöver att finnas på Acast är Nessvold & Skäringer med skådespelarna Hampus Nessvold och Mia Skäringer, Kafferepet som görs av komikerna Nisse Hallberg, Albin Zorman Olsson och Johanna Hurtig Wagrell samt Två meter dumheter med dansaren Emilio Araya och influencern Rosanna Charles.

Först ut av de nya titlarna är populärkultur-podden Fint, fult och pengar med entreprenören Isabella Löwengrip och radio- och medieprofilen Anna Björklund som har gjort Della Q. Den nya podden har premiär 2 februari.

”Trots att Anna och jag är födda samma år och uppvuxna under samma digitala era så har vi verkat på helt olika arenor där våra liv har tagit olika riktningar. Anna som lever och andas i den kulturella sfären och jag som satsat mina kort på entreprenörskap. Jag ser fram emot att vi tillsammans kan dela finurliga infallsvinklar kring vår samtid på ett roligt och fascinerande sätt – trots våra ytterligheter” säger Isabella Löwengrip.

Aftonbladets nöjesjournalist Magnus Sundholm presenterar Livet i La La Land tillsammans med sin fru Kjersti Flaa, som rapporterar om nöje i God kveld Norge på norska TV2. Podden följer med paret på en resa till Hollywood och stjärnor som Jennifer Aniston, Johnny Depp, Leonardo Di Caprio, Nicole Kidman och Julia Roberts.

Nördarnas attack handlar om historia och kulturella fenomen med syskonen Shima och Shebly Niavarani.

”Vår podd gräver ner i ämnen som ingen förstår att man kunde gräva så djupt i. Vi är syskon, vi är fyndiga, vi läser på som galningar, vi spiller te i podden och går varandra på nerverna. Våra lyssnare återkommer ofta med ett ”shit jag visste inte” och citerar oss på grejer där de har flabbat till. Vi har planerat otaliga ämnen framöver så det känns som om vi tillverkar dynamit. Vi är så peppade på podd-året 2023” säger Shima Nivarani.

Dokumentärpodden En perfekt storm från grävpodden Under ytan berättar om Allra-skandalen i sex avsnitt. Grävande journalisten Thomas Sjöberg och producenten Anders Nyström har bland annat fått den första intervjun med Alexander Ernstberger inifrån fängelset.

Slutligen gör de ekonomiska rådgivarna Jan och Caroline Bolmeson privatekonomipodden Rika tillsammans på Acast.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share